Besöksmål för Familjer med barn

På den här sidan finns tre utflyktsmål för familjer med barn!

Fallängetorp för fä och folk

Fallängetorp är en lantgård som drivits av samma familj i flera generationer. De har i dag utvecklat verksamheten till att omfatta många olika verksamheter och aktiviteter. Där finns en 3 km lång vandringsled genom naturen med informationstavlor med QR-koder som tar dig till sidor med intressant information om naturen runt omkring och om äldre lämningar. I slutet av stigen står gårdstomten och väntar. Titta noga så du inte missar den lilla figuren! Väl framme vid Mellangården hittar du en låghöjdsbana. Där ligger också caféet och den lilla boden där du kan köpa med dig produkter från gården. Besök fåren, hästarna och korna, som alla går ute på grönbete under sommaren. Eller var bonde under en dag! Läs mer om allt som Fallängetorp har att erbjuda för både barn och vuxna.
Foto G Alsiö

Gårdsjö älgpark

Vill du komma riktigt nära skogens konung rekommenderar vi en tur till Gårdsjö älgpark. Den ligger knappt 3 mil öster om Sala, i Heby kommun. Du kör mot Uppsala och svänger vänster precis som du kommer in i Morgongåva. Här tar Leffe Älgmannen dig med på älgsafari. En spännande färd för både barn och vuxna. Och du får lära dig massor om älgarna, saker du inte visste tidigare. Väl värt ett besök! Läs mer på Gårdsjös hemsida.
Foto G Alsiö

Vållens fotbollsgolf

Läs mer om detta roliga besöksmål under Besöksmål för Tävlingsinriktade.
Bild publicerad med tillstånd från Vållens Fotbollsgolf

Lekparken i Sala Stadspark

I Sala Stadspark finns en stor lekpark för barn i alla åldrar. Även en vuxendel där du kan testa dina färdigheter. Detta är ett populärt besöksmål för barnfamiljer och ungdomar, faktiskt det besöksmål som har allra flest besökare av alla besöksmål i Sala kommun.

Missa inte detta! Intill lekparken finns restaurang och glasskiosk.
Foto kommer